Plats típics

Paella, conill, anguiles o olla són els primers plats tradicionals, acompanyats sempre de dolços com el braç de gitano o la coca, sense oblidar la taronja

La cuina valenciana sorprén els viatgers per la combinació del mar, l'horta i la muntanya, una varietat que també es reflecteix en els plats típics de la població, propis de la gastronomia valenciana tradicional.

La paella  és el plat valencià per excel·lència i a Puçol podeu degustar-la en restaurants de la Platja amb vista al Mediterrani o en un xalet familiar, qualsevol diumenge. La paella és un símbol d'identitat, plat emblemàtic, popular i festiu. Se’n poden menjar moltes varietats, encara que a la nostra zona la típica és la de conill, pollastre, garrofó i ferradura.

A més, el visitant ha de tastar el conill amb tomata , un altre dels plats típics de la zona. Se serveix principalment els dies de festa —com el dia del bou— acompanyat de la tradicional caragolà.

L'allipebre es prepara en una cassola de fang amb anguiles trossejades, acompanyades de creïlles. A més, les millors anguiles criades en captivitat es compren en l'empresa local Valenciana de Acuicultura.

El putxero de Nadal  i la sopa bruta es prepara principalment per Nadal i a l'hivern. L’olla o “putxero” s'elabora amb carn de gallina, porc, botifarra, verdura, cigrons, safrà de bri i pilotes de carn. Per a la sopa s'aprofita el caldo de l’olla anterior i s’hi afig pa, ou dur, carn cuita i fetge.

La taronja és el nostre producte natural més internacional, pel seu sabor, valors nutritius i per l’atractiu com a postres. La taronja forma part de l'entorn que envolta la nostra població i crea un paisatge encisador pel seu color i bellesa.

El braç de gitano  és un dolç molt típic preparat amb bescuit i capes d'ametla, mentre que el pastís blanc n’és una variació —té els mateixos ingredients, però està cobert amb merengue.

Altres dolços típics de la zona són, per exemple, els pastissets de moniato , la coca cristina i la coca d'arrop.

Aquests plats típics i d’altres els podeu degustar en els nombrosos bars, restaurants, forns i pastisseries de Puçol.

A la Platja de Puçol podeu gaudir-los. Oblideu-vos del menjar ràpid i acosteu-vos a tastar els plats de la zona amb una vista al Mediterrani immillorable.

D'altra banda, al nucli urbà podeu barrejar-vos amb els veïns per a prendre unes canyes acompanyades de tapes, una tradició que s'ha recuperat en els últims anys gràcies a l'èxit de la Ruta de la Tapa , que se celebra a la fi d'agost i principi de setembre, coincidint amb les festes del poble. La Ruta compta ja amb la Declaració de Rellevància per a la Promoció Turística Local. Aquesta iniciativa té tanta importància que al municipi han declarat el 9 d'octubre com el Dia Mundial de la Tapa. 

 all-i-pebre

brazo-gitano

cigalas-gambas

coca-cristina

caracoles

paella

pastel-blanco

pastel-boniato

 

Voleu saber-ne més?

Ruta de la Tapa de Puçol

Facebook ACEP 

La nostra cuina

https://www.youtube.com/watch?v=a7XEbJvs2TY&index=24&list=PLezQL5eJ_2dvm5aqCugWWQRpZs14T41EI