Com podem arribar

Puçol, entre mar i muntanya, és un poble que superà el 2017 els 19.500 habitants

Situat en el límit nord de la comarca de l'Horta Nord, Puçol és un poble que conquista els visitants per l'harmonia que es respira en els seus carrers d’aire mediterrani i per l'amabilitat de la gent de l'horta. El lema “Puçol, entre mar i muntanya” és el distintiu de la imatge del municipi.

El paisatge és la primera cosa que sorprén el turista accidental. El terme municipal abarça des d'una zona muntanyenca situada a l'interior, a 48 metres sobre el nivell del mar, passant per l'horta central —completament plana i on destaca el cultiu de cítrics—, fins a arribar als més de 2 quilòmetres de platja —principal recurs turístic de la localitat i, des de fa una dècada, flanquejada per un passeig marítim i pels espigons que protegeixen l'arenal dels embats del Mediterrani.

El terme municipal de Puçol és a l'extrem septentrional de la comarca de l'Horta Nord, en contacte amb la comarca del Camp de Morvedre. Pel sud el poble veí és el Puig de Santa Maria, pel nord Sagunt i a l'est el mar Mediterrani. El nucli urbà és a 18 quilòmetres de València, la capital de la Comunitat Autònoma —xifra que es repeteix capritxosament, ja que l'extensió del terme és de 18,11 km².

Al terme hi ha tres nuclis urbans: a l'interior, als peus de la serra Calderona, conviuen tres urbanitzacions que comparteixen territori entre Puçol i Sagunt (Alfinac, els Monestirs i Montpicaio); a la plana s'assenta el nucli urbà principal i els polígons industrials, i el tercer és la Platja de Puçol. Sumats superen en l'actualitat els 19.500 habitants.

Per arribar a Puçol podeu fer-ho amb cotxe, autobús, tren i —per als més esportistes— amb bicicleta o a peu.

Si veniu amb cotxe...

Tres carreteres vos condueixen al nostre poble:

  • El bypass o autovia A-7 (prenent l'eixida el Puig ̶Puçol).
  • L'autovia V-21 (amb dues eixides a Puçol).
  • La CV-306 (antiga carretera nacional N-340), que al sud enllaça amb diferents pobles de la comarca i al nord condueix a Sagunt.

En el cas que preferiu les carreteres secundàries, les comarcals que uneixen el Puig ̶Puçol i Llíria ̶ Puçol són les més recomanables. Per aquestes discorre part de la ruta turística dedicada a la recuperació de l'antiga Via Augusta,la calçada romana més llarga de tota la península Ibèrica i que travessa la Comunitat Valenciana. Podeu recórrer totes dues còmodament amb bicicleta.

Si veniu amb autobús...

Heu de prendre la línia de Metrobús entre València i Sagunt, amb eixida des de l'estació d'autobusos de València i un trajecte que recorre l'antiga carretera de Barcelona, travessant poblacions de la comarca —com Tavernes Blanques, Meliana, Albalat dels Sorells, Massamagrell, la Pobla de Farnals i el Puig— abans d'arribar a Puçol, penúltima població de la línia 110 dels Autobusos Metropolitans de València (Metrobús), la destinació final dels quals és Sagunt i el Port de Sagunt.

El trajecte mitjà amb autobús des de València és de 48 minuts i en l'actualitat hi ha 7 viatges de València a Puçol i 7 més de Puçol a València.

Consulteu l’horari en la pàgina de Metrobús.

Si veniu amb tren...

Podeu arribar a Puçol usant les línies de rodalia de Castelló a València i també la de Caudiel a València. Des de l'Estació del Nord de València el trajecte és d’uns 25 minuts.

De dilluns a divendres hi ha un tren cada mitja hora, aproximadament, i els caps de setmana cada hora en tots dos sentits. Consulteu els horaris en la pàgina de Renfe Rodalia a València.

Si voleu desplaçar-vos pel municipi… 

Puçol disposa d'un servei municipal d'autobús que unix les urbanitzacions, el nucli urbà i la platja, amb un horari d'hivern i un altre d'estiu, que pots descarregar de la pàgina web municipal (www.puçol.es) o en l'enllace següent:
Horari d'hivern | Horari d'estiu

Si veniu amb taxi...

Localitzeu els taxis de la població en la parada situada a l'avinguda de València. També podeu telefonar directament als taxistes locals:

Nacho Navarro: 649 143 674

Francisco Ferrer: 618 169 481

Mapa de Puçol:

(iframe mapa puzol)

 autovia

ayuntamiento

entrada-1

general-puzol

monasterios

puzol-2

puzol

renfe

Voleu saber-ne més?

Telèfons ajuntament

Horaris trens a Puçol

Horaris autobús a Puçol

Horari bus municipal

Itinerari bus municipal

  

https://www.youtube.com/watch?v=cqw1ZL8iTH4&index=23&list=PLezQL5eJ_2dvm5aqCugWWQRpZs14T41EI