Museu a l'aire lliure

El certamen contribueix a posicionar una imatge del grafiti, entre la població en general, com a manifestació artística d'interés que ajuda a millorar la seua qualitat de vida, en revalorar l'entorn.

L’any 2011, a proposta d'Iberdrola, es va posar en marxa un concurs de grafits cofinançat per l’elèctrica i l'Ajuntament de Puçol. La companyia oferí els seus centres de transformació (CT) perquè foren decorats amb grafits en el concurs.

Amb la iniciativa s’hi volia evitar les pintades vandàliques que obliguen a un manteniment costós i constant, basant-se en el codi dels grafiters de respectar l'obra d'un altre artista, i mantindre així els CT amb una bona imatge.

D'aquest plantejament naix una magnífica oportunitat per a organitzar una activitat cultural i artística interessant per als jóvens.

En resum, es pot considerar que en aquests cinc anys el concurs de grafitis s'ha consolidat com una cita cultural en la vida del poble, en què un grup de jóvens ofereixen desinteressadament el seu treball per millorar el seu entorn i on desenvolupen una faceta artística que en altres condicions no tindrien oportunitat d'explorar.

Aquests plantejaments —units a la inevitable intervenció periòdica sobre les obres dels CT, exposats als efectes de la climatologia— fan del Museu a l'Aire Lliure de Puçol un espai en contínua transformació i amb unes enormes possibilitats de seguir creixent any rere any.

 

grafiti-1grafiti-2grafiti-3grafiti-4grafiti-9grafiti-6grafiti-7grafiti-8

 

Voleu saber-ne més?

Web de joventut

Facebook joventut

https://www.youtube.com/watch?v=s4ntRQouGDU&index=22&list=PLezQL5eJ_2dvm5aqCugWWQRpZs14T41EI